Hvilke krav stiller du til eksterne kursusudbydere
Der stilles alt for få krav til eksterne kursusudbydere, og det lukrerer kursusbranchen på, mener uddannelseschefen i Aros Kurser. I PID's næste udgave af "HR Guide" giver han syv gode råd til, hvilke krav du bør stille, næste gang du er på udkig efter et kursus til medarbejderne.
Det er penge ud ad vinduet at købe kurser, der ikke tilpasses de enkelte kursisters individuelle behov og færdigheder. Det vil kun tjene som en misforstået og lidt tarvelig form for personalepleje, mener Anders Rosenlund, uddannelseschef i Aros Kurser.
Han opfordrer til, at de kursusansvarlige i landets virksomheder og kommuner puster sig lidt mere op og stiller større krav til eksterne kursusudbydere og til de undervisere, de benytter sig af.
Prisen er ofte det sidste, man bør fokusere på
Finanskrisen har ændret kursusbranchen og virksomhedernes forhold til kurser. Det første, man sparer på, når en arbejdsplads presses økonomisk, er typisk arbejdspladsens investering i sin egen fremtid, herunder kursusbudgettet.Men ifølge Anders Rosenlund er prisen noget af det sidste, man bør fokusere på, når man vælger sin kursusudbyder:
”Det billigste kursus, man finder i sin sondering af kursusmarkedet, er i mange tilfælde også det dårligste. Så langt er de fleste også med. Lidt sværere kan det være at gennemskue, at det kursus, der koster 10 eller 20 % mere, nemt kan give medarbejderne et udbytte, der er 70 eller 80 % større, hvis kurset er 100 % målrettet de enkelte medarbejdere, eller hvis kurset for eksempel inkluderer en lille opfølgning en måned efter kurset.
Læs PID's næste udgave af "HR GUIDE" og læs Anders Rosenlunds syv bud på, hvilke krav man som kursusansvarlig bør stille, når man vælger et nyt kursus til medarbejderne.