Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Tips til at læse hurtigere

Der er masser af tid at spare, hvis du kan øge din læsehastighed. Har du problemer med at forstå en tekst, kan det også skyldes, at du simpelt hen læser for langsomt. Hvis du læser langsomt, bliver det nemlig sværere at få sammenhæng og dermed forstå teksten.

Sådan måler du din læsehastighed

Start med at måle din læsehastighed. Den er ganske enkel at måle. Du tager et ur og en tekst, som du så læser inde i dig selv. Ikke højt! Når du har læst i 1 minut, tæller du op, hvor mange ord, du nåede at læse. En voksen skal gerne kunne læse mellem 200 og 400 ord i minuttet, afhængig af sværhedsgraden.

Sådan øger du din læsehastighed:

1. Undgå at læse teksten højt inde i dig selv

Mange har en tendens til at læse ordene højt inde i sig selv. Det er med til at mindske læsehastigheden kraftigt

2. Spring småord over

Det er ikke nødvendigt at læse alle småord for at forstå en tekst. Undgå derfor at læse alle småord og fyldord.

3. Skim teksten og find, det du vil have svar på

Inden du læser en tekst, så overvej, hvad du vil have ud af den. Så kan du nøjes med at skimme teksten og finde frem til de afsnit, sætninger eller ord, som er relevant for dig.

Bliv skrap til hurtiglæsning!

Tilmeld dig vores kursus Hurtiglæsning med fuldt udbytte

 

Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.