Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Dette er det rene volapyk!

I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på volapyk og på fede fremmedord, du kan dunke dine venner og kolleger i hovedet med.

Fire fantastiske fremmedord til dig!
Det er ikke charmerende at blære sig, men nogle gange er det bare helt fantastisk at fyre et fornemt udtryk af, som ingen andre kender. Her er fire, du kan bruge:

Palindrom
Ord eller sætninger, der staves ens forfra og bagfra. Fx "Rejer" og "Knud sagde, fed gasdunk". Det længste palindrom er fransk og tæller 5000 bogstaver!

Æstetisk idiosynkrasi
Et irrationelt ubehag. Fx "jeg kunne slet ikke lytte til det, han sagde, fordi han havde en stor, gul bussemand på kinden."

Interdependens
Et gensidigt uafhængighedsforhold. Fx: "Forholdet mellem sprog og verden er interdependent".

Lapidarisk
At udtrykke sig kort og klart. Det vil sige at undgå udtryk som "palindrom", "æstetisk idiosynkrasi" og "lapidarisk". Ordet kommer af latin og betyder "hugget i sten".

Sådan opstod udtrykket "volapyk"
I daglig tale bruger man ordet "volapyk" om noget uforståeligt – især om noget sprogligt. Men ordet er oprindeligt navnet på et kunstsprog, der blev skabt af den katolske præst Johann Martin Schleyer i 1879. Johann blev efter eget udsagn kontaktet af Gud i en drøm og blev bedt om at lave et internationalt sprog.

På mindre end ti år havde sproget over hundrede tusinde tilhængere, men allerede hen mod slutningen af 1800-tallet døde det langsomt ud. Johann insisterede nemlig på, at det var hans sprog - hvilket måske var lidt modstridende ift. hele konceptet. Læs mere om sproget og ordet "volapyk"


Nye kursustitler hos Aros Kurser:
Få fundamentet til at blive en dygtig leder!  Læs mere

Personlig planlægning og effektivitet
Få styr på din tid og dine daglige gøremål! Læs mere

Narrativ organisationsudvikling
Identificér organisationens fortællinger og brug dem i jeres kommunikation! Læs mere

Hav en balstyrisk god dag!
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.