Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Forskellen på kommunikation og formidling

Ord som "kommunikation og "formidling" er termer, vi bruger lidt i flæng. Men der ligger faktisk en forskel i disse to udtryk. Denne får du her:

Forskellen på kommunikation og formidling er, at kommunikation er noget helt grundlæggende, som vi gør hele tiden. Når vi small talker, sms'er, eller bare udveksler blikke med en person, kommunikerer vi.

Formidling er også kommunikation, men fokus er her på budskab og kontekst. Formidling har altid et formål, nemlig et budskab eller et bestemt indhold, man vil give videre til modtageren, og som denne helst skal kunne forstå og bruge.

Altså:
Kommunikation er generel, foregår hele tiden og har ikke nødvendigvis et indhold som sådan. Eksempel: "har du det godt?" eller "det var godt at se dig i går".

Formidling indeholder altid et specifikt budskab. En anmeldelse af en film i avisen er et eksempel på formidling. Anmelderen formidler en bestemt vurdering af filmen, som vi kan bruge til at beslutte, om vi selv har lyst til at gå i biografen og se filmen på fredag.

Jeg håber, at vi her har formidlet et svar, du kan bruge til at forstå forskellen på kommunikation og formidling.
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.