Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Hold koncentrationen på møder

Det kan være svært at holde koncentrationen gennem et længere møde. Her er nogle enkle tip fra amerikanske Career-advice til, hvordan du bevarer koncentrationen på mødet:

1. Lav noget fysisk inden mødet
Det er vigtigt at få ilt til hjernen, og derfor er det godt at bevæge kroppen inden mødet. Det kan fx være ved at gå en kort tur på parkeringspladsen eller tage trappen op og ned et par gange.

2. Spis proteinrigt
Sund, proteinrig mad styrker hjernen. Det kan fx være rosiner, mandler eller ost.

3. Vælg den rigtige plads
Find et sted at sidde, hvor der ikke er for megen uro – eksempelvis tæt ved døren. Det er bedst at sidde lige overfor mødelederen. Hvis du holder øjenkontakt med den, der taler, vil det øge din koncentration.

4. Tag noter
Tag noter undervejs i mødet. Du kan eventuelt have nogle tuscher med i forskellige farver til understregning og organisering af notaterne. Brug gerne farvet papir, da sort på hvidt kan være kedsommeligt og søvndyssende at se på.

5. Vær aktiv
Deltag aktivt i mødet i det omfang, det er muligt. Stil for eksempel spørgsmål til det præsenterede eller bidrag med dine – relevante – kommentarer.

6. Undertryk ikke kroppen
Hvis du er typen, der kan lide at pille ved noget, det være sig en kuglepen, en clips eller andet, så gør det. Men det skal selvfølgelig ikke være til gene for de andre mødedeltagere.

Er du selv mødeleder, så husk at indlægge nogle pauser, hvis mødet er meget langt. Der findes dog masser af metoder til at skabe kortere og mere effektive møder.

Vil du vide mere?
Tag på vores kursus i innovative møder og workshops og bliv ekspert i at faciliterer innovative møder, der involverer og engagerer deltagerne.

Læs mere her.
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.