Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Den største misforståelse om mundtlig kommunikation

En trist misforståelse har gjort dig og dine kollegaer til regelbundne slaver. Den begrænser jer i det, der ellers burde være en fri, kreativ og dynamisk disciplin – mundtlig kommunikation.

Denne artikel hjælper jer til at bryde lænkerne. Et tip fra kurset Mundtlig kommunikation

Hver gang nogen kommer til dig og giver dig råd i stil med: "Når du holder et oplæg, så skal du ALTID starte med at præsentere dig selv" eller "Når du præsenterer, så er det ALDRIG godt at have et slide med mere end seks linjers tekst" og andre tilsyneladende evigtgyldige regler, kan jeg som kommunikationsrådgiver sige dig to ting om disse personer:
  • De er irriterende.
  • De tager fejl

Det handler ikke om regler, men om situation
De råd, du får, er ikke nødvendigvis dårlige. De er faktisk ofte meget brugbare. Men der findes ingen regler for mundtlig kommunikation, der er evigtgyldige. Man kan ikke give et råd, som til et- hvert tænkeligt tidspunkt, overfor ethvert tænkeligt publikum og i enhver tænkelig situation altid skal følges.

Det ville være dejligt, hvis der var regler, der altid gjaldt. Så ville det være nemt at være kommunikationsrådgiver. Faktum er dog, at enhver situation er unik. Derfor er det eneste råd, man altid kan give: Gør det, der passer til situationen – hvilket selvfølgelig altid kræver overvejelse.


Kend "reglerne" - og bryd dem
Der er selvfølgelig masser af råd, der gælder i 90 procent af tilfældene, og som derfor er rigtigt gode at kende. Men det er helt op til dig selv, om du skal følge reglerne i netop den situation, du står i.

Hvis du kender til de gode generelle råd for god kommunikation og samtidig indser, at der ingen absolutte regler findes, bliver du langt mere interessant end dem, der klamrer sig til et misforstået regelsæt for mundtlig kommunikation.

Du er et skridt foran, fordi du ved, hvad der ofte er smart og usmart, men samtidig holder du altid dette op imod den konkrete situation.

Derfor: Lyt til alle de "regler", som folk mener, du skal følge – men hav modet til ikke altid at gøre det.

Lær mere på vores kursus i mundtlig kommunikation
Du kan lære en masse gode principper for mundtlig kommunikation på kurset Mundtlig Kommunikation hos Aros Kurser, ligesom du bliver trænet i, hvornår og hvordan du bruger teknikkerne med den rigtige effekt.
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.