Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Lær at tackle pressen, før den tackler dig!

Hvordan fremstiller medierne dig? Er du skurken eller helten i deres øjne? Et gennemtænkt budskab og overbevisende kropssprog er dine vigtigste værktøjer, når du skal tackle pressen. Brug dem, så medierne ikke misforstår dig og dine budskaber. Det kan være forskellen på at blive fremstillet som helt eller skurk.

1. Vær forberedt og præcis
I medierne bliver din taletid ofte begrænset til et minimum. Vær derfor grundigt forberedt og sikker på dit budskab. Så mister du heller ikke tråden.

2. Tal til folk bag skærmen
Det er ikke altid en god idé at fokusere på journalisten over for dig. Tænk over, hvem der i sidste ende er modtageren. Det er dem, du skal tale til.

3. Vær altid imødekommende
Det er nemt at reagere med irritation, når du er presset eller bliver kritiseret. Men forsøg at være ekstra opmærksom og imødekommende, når du er i kontakt med pressen – ellers læser du måske om det i morgen!

4. Kig det igennem
Bed altid om at få en artikel eller et citat til gennemsyn. De fleste journalister glemmer at tilbyde det, men det er ganske acceptabelt at bede om tekster til gennemlæsning.

5. Sig noget

”Ingen kommentar” er måske det ældste trick i bogen, men det holder ikke længere. Folk vil blot erstatte din tavshed med spekulationer. Så forbered et kort og præcist svar – også på kritiske spørgsmål.

Tag på et af vores kurser i medietræning og lær hvordan du tackler medierne:
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.