Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Sgu, fanden og for helvede!

I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på bandeord: Hvad er bandeord, hvorfor bruger vi dem, og hvilke bandeord bruger vi mest?

Hvad fanden er et bandeord egentlig?
Et bandeord kan vel i virkeligheden defineres som et ord, vores forældre ikke ville bryde sig om at høre. Vi bruger det til at forstærke en betydning eller en følelse – eksempelvis: "Sikke et lortevejr i weekenden! Det pissede ned konstant, og det fuckede alle mine planer op."

Det er en klassisk forestilling, at unge bander meget mere i dag end for bare ti år siden. Men det er faktisk ikke rigtigt – de unge bandede lige så meget for ti år siden. Men bandeordene ændrer sig hele tiden, og de nye bandeord, som de yngste generationer bruger flittigt, virker som regel grimmere for de ældre generationer.

Er et skældord et bandeord?

Se Kaptajn Haddocks 175 skældsord!

Top fire over de mest brugte bandeord
De unge: sgu, skide, fandeme, hvordan fanden
De midaldrende: sgu, gud, gudskelov, søreme
De ældre: du godeste, herregud, hvad søren, sgu

Tag på vores kursus i mundtlig kommunikation og lær at kommunikere klart og tydeligt.
Læs mere her.
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.