Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Drop fagsproget og skriv forståelige tekster

Fagsprog kan nemt komme til at spænde ben for folks forståelse. Derfor er det vigtigt, du gemmer dit ego væk, når du skal skrive dine pointer og budskaber tydeligt frem.

Vi har samlet fem tips til, hvordan du skriver mere forståeligt:

1. Træd ned fra elfenbenstårnet
Slug din faglige stolthed, når du kommunikerer. Din kommunikation skal ikke handle om, hvor klog du er – det handler om, hvad modtageren har brug for at vide.

2. Fokusér på den pointe, du gerne vil formidle
Din læser eller lytter har ikke brug for alverdens detaljer, forbehold og nuancer. Fokusér på det centrale og skær alt andet væk.

3. Tilpas din pointe til modtageren
Find ud af, hvem din modtager er og relatér din hovedpointe til dennes hverdag, videnshorisont og interesser.

4. Tell AND show
Fortæl din pointe og vis den efterfølgende, så modtageren kan se den for sig. Skriv f.eks.: ”Vi er nok den førende leverandør på markedet” (tell). ”Vi leverer til de fire største virksomheder på markedet” (show).

Tag på vores kursus i ”Faglig formidling – kommunikér jordnært” og lær hemmeligheden bag at omdanne dine faglige pointer til letforståelige tekster.

Læs mere her: Faglig formidling - kommunikér jordnært
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.