Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Sprognyheder og tip til bedre kommunikation 2

To nye danske ord:

Bøv sb. (2007)
Voksen mand, der stadig opfører sig som en dreng. "Han går til festival i street-wear og slidte gummisko. Han bruger timer på at lege med sin computer og sit digitalkamera. Nå ja, og så er han 40 og har børn." (Urban, 14.3.2007)

Leasingkarrusel sb. (2008)
System hvor leasingfirma køber fiktive varer og leaser dem videre, og nogen indkasserer uretmæssigt gevinsten. Ordet er opstået for at karakterisere firmaet IT-Factory med Stein Bagger som direktør.

Kan man skrive e-mails på sms-sprog?
E-mailkommunikationen fylder mere og mere på arbejdet, og der er brug for at effektivisere den tid, vi bruger på e-mails.

Se eksempel på en vaskeægte sms-mail

Sprogmyte: Kommaregler
De fleste danskere har svært ved at sætte komma rigtigt. Det skyldes til dels den myte, at der findes flere sæt kommaregler, og at man derfor kan sætte komma nogenlunde, som man vil. Sandheden er, at der siden 2003 kun har været ét sæt kommaregler. Det er med andre ord ikke så svært at lære at sætte komma.

Hvis du vil blive bedre til at sætte komma, så prøv vores Online Kommakursus. Findes også med engelske kommaregler.
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.