Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Tips til at læse hurtigere

Der er masser af tid at spare, hvis du kan øge din læsehastighed. Har du problemer med at forstå en tekst, kan det også ske, at du simpelthen læser for langsomt. Hvis du læser langsomt, bliver det nemlig sværere at fornemme sammenhængen og dermed forstå teksten.

Sådan måler du din læsehastighed
Start med at måle din læsehastighed. Den er ganske enkel at måle. Du tager et ur og en tekst, som du så læser inde i dig selv. Ikke højt! Når du har læst i ét minut, tæller du op, hvor mange ord, du nåede at læse. Afhængig af sværhedsgraden skal en voksen gerne kunne læse mellem 200 og 400 ord i minuttet.

1. Undgå at læse teksten højt inde i dig selv
Mange har en tendens til at læse ordene højt inde i sig selv. Det er med til at mindske læsehastigheden kraftigt

2. Spring småord over
Det er ikke nødvendigt at læse alle småord for at forstå en tekst. Undgå derfor at læse alle småord og fyldord.

3. Skim teksten og find det, du vil have svar på
Inden du læser en tekst, så overvej, hvad du vil have ud af den. Så kan du nøjes med at skimme teksten og finde frem til de afsnit, sætninger eller ord, som er relevante for dig.

Bliv skrap til hurtiglæsning!
Tilmeld dig vores kursus hurtiglæsning med fuldt udbytte
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.