Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Udryd de sproglige fejl

Sproglige fejl signalerer, at afsenderen er sjusket og et rodehoved. Så skynd dig at få styr på din stavning.

Vi har sammensat fem tips til, hvordan du kommer de sproglige fejl til livs:

1. Kom fejl med nutids-r til livs
Hedder det ’jeg vurdere sagen’ eller ’jeg vurderer sagen’? Prøv at erstatte udsagnsordet med ’prøver’. Så giver det hele sig selv.

2. Find synonymer
De fleste skriveprogrammer har en rigtig god synonym-funktion, der kan hjælpe dig med at finde de rette ord og udvide dit ordforråd.

3. Brug en ordbog
Ja, det lyder gammeldags, men det kan godt betale sig at slå svære ord op i Retskrivningsordbogen. Det giver en bedre forståelse af ordenes betydning.

4. Udskriv teksten
Det hjælper at printe teksten ud, frem for at læse korrektur på skærmen.

5. Et eller flere ord?
Hedder det en ’skralde spand’ eller en ’skraldespand’? Tjek, om der er tryk på første del af ordet, så skrives det nemlig i ét ord. Kursus i korrekt dansk: Tag på vores kursus i ”Skriv korrekt dansk” og udryd én gang for alle dine sproglige fejl.

Læs mere her Skriv korrekt dansk
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.