I den stigende omskiftelighed bliver det stadigt mere nødvendigt som leder at kunne arbejde agilt. Øgede markedskrav, tidspres og kompleksitet gør, at den moderne organisation skal skabe hurtigere resultater – med færre fejl – og den skal kunne tilpasse sig undervejs. Det får I ved at opbygge et agilt mind-set og en ledelseskultur, der understøtter involvering, empowerment og feedback.
På kurset lærer I at:
Gennem tiden er organisationsformen og ledelsesstilen blevet tilpasset fra diktatorisk, til hierarkisk, over konkurrence- og procedurebåren, mod involverende og teambaseret. Den teknologiske udvikling og vores ændrede levevis påvirker måden, vi ser os selv som medarbejdere, kollegaer og ledere. Fremtidens organisationer vil derfor være mere dynamiske, helhedsorienterede og have en højere grad af formålsdrevet selvledelse. Der er et behov for at gøre op med ’command & control’ tankegangen, så vi kan frigøre energi og overskud med en involverende, delegerende, fri og evolutionær ledelsesstil.
Agile metoder (kendt som SCRUM) blev først udbredt i softwarebranchen, hvor kompleksitet, forandringer og uvished gjorde det svært at fastsætte krav, metoder og løsningens indhold i starten af et projekt. Det er svært at forudsige pris og levering, når man er usikker på det præcise indhold, eller hvordan opgaven skal løses. De samme udfordringer rammer nu mange andre brancher, hvor kompleksitet, udfordringer og muligheder gør det nødvendigt at sikre en adaptiv planlægning, evolutionær udvikling, tidlig levering og løbende forbedring – som et fleksibelt svar på konstante forandringer.
Det er medarbejderne, der skaber værdien for kunderne. Ved at fokusere på medarbejdernes rammer, behov og forståelse for opgaven vil I kunne skabe en positiv udvikling i teamet. Involvering og empowerment vil sikre ejerskab, motivation og løbende forbedringer, som giver bedre kvalitet, hurtigere løsninger og mere værdi. Med en agil kultur vil I kunne skabe mere stabilitet, forudsigelighed og bæredygtighed i arbejdet og gøre de enkelte teams mere robuste og selvkørende. Det vil frigive ledelseskapacitet til andre formål.
Selve kurset gennemføres med en agil tilgang, hvor deltagerne involveres i tilpasning og gennemførsel af indholdet. For at sikre en høj grad af læring og forståelse veksles der mellem undervisning, dialog, sparring, praktiske gruppeøvelser, coaching og individuelle refleksionsøvelser. Det er vigtigt for os, at I har mulighed for at anvende jeres nye viden og værktøjer umiddelbart efter kurset. Derfor får I helt praktiske teknikker og metoder med hjem, der kan bruges uden yderligere forberedelse. Men målet er også, at I bliver udfordret, provokeret og inspireret i forhold til jeres tankegang og verdensopfattelse, så I kommer hjem med en varig forandring i jeres egen ledelse.
Agil ledelse henvender sig til både mindre erfarne ledere, og de mere erfarne ledere, der ønsker at få agile kompetencer. Kurset henvender sig til alle typer virksomheder og organisationer, offentlige såvel som private.
af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.