Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Mors dag er lige om hjørnet

Sådan opstod mors dag

Dagen opstod i 1600-tallets England, hvor børn og unge fik en enkelt dags fri fra deres tjenestested for at besøge deres mor. Den amerikanske forkæmper for kvinders valgret, Julia Ward Howe, pustede ekstra liv i traditionen i 1872 og gjorde mors dag til en hyldestdag for alle mødres arbejde.

Mors dag kom til Danmark med den danske betjent Christian Svenningsen, der havde kæmpet i USA’s hær i 1. verdenskrig. I skyttegravene havde soldaterkammeraterne fortalt ham om Mother's Day, og han bragte traditionen med hjem.

Nye familiestrukturer giver nye ord med "mor"

Enemor sb. (1963)
Kvinde, der bor alene med sit barn.

Plasticmor sb. (1975)
Kvinde som ens far er gift eller bor sammen med.

Vikarmor sb. (1983)
Kvinde som gennemfører en graviditet for en anden kvinde og overlader barnet til hende. Kaldes også surrogatmor og rugemor.

Vil du vide mere?
Vil du blive klogere på det danske sprog? Så tag på vores kursus i skriv korrekt dansk og få større sproglig bevidsthed.

Læs mere her: Skriv korrekt dansk
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.