Skræddersyede kurser til
hele Grønlands erhvervsliv.

Sådan skriver du fængende artikler

Et par tips fra vores kursus: Lynkursus i journulastik

Journalistikken har mange former og kanaler, men hvad gør artiklerne fængende? Og hvordan skriver du selv en god artikel? Læs med her og få insidertips til det journalistiske håndværk.


Tag det fra toppen
At skrive en fængende artikel er et håndværk, der skal plejes og udvikles. De fleste kan blive dygtige skribenter med de rigtige skriveværktøjer og den rette hjælp. Først og fremmest skal du tage ting fra toppen. Hvad vil det sige?
  • Brug krudt på at skrive indledningen! Den første sætning skal fænge læsernes øje og opmærksomhed. Den skal være sigende for artiklens tone og indhold, og du må gerne være kreativ med interessante formuleringer.
  • Drop lange sætninger og gem dem til længere henne i artiklen! Prøv at vække læserens nysgerrighed med et citat eller spørgsmål, og tilpas det altid til den målgruppe, du vil ramme.

Sig det med sproglige billeder
Når du skriver en artikel, skal du ikke kun tænkte i ord, du skal også tænke i billeder. Hvilke metaforer vil du bruge, og hvilke billeder vil du fremkalde hos læseren? Det betyder meget for, hvordan din tekst opfattes, hvad den associeres med, og om den er fængende.
  • Prøv at finde én god metafor, og brug den gennemgående i artiklen. Beskriver du fx avisen som en moderne vidensbuffet, så brug denne metafor i hele din artikel. Det skaber sammenhæng og vidner om en sikker skrivestil.
  • Husk at holde det enkelt, når du skriver din artikel! Det er nemt at lade sig rive med, når man først er kommet godt i gang med metaforerne. Men din læser skal ikke drukne i dem. Så lad være med at overdrive, når du skriver din artikel, og prøv at gøre billederne enkle og forståelige for alle.

Tag på kursus

Lynkursus i journalistik

Skriv bedre tekster
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.